Om RS Sjøliv

RS Sjøliv er et digitalt fellesskap for folk på og ved sjøen. På nettsiden finner du blant annet kurs, maritime tjenester, kart, havneinformasjon og du kan raskt og enkelt komme i kontakt med andre på sjøen i nærheten av deg.

about page thumbail
about page thumbail

Kurs

På RS Sjøliv kan du finne og melde deg på digitale kurs og fysiske kurs i hele landet. Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å øke din kompetanse på sjøen, og via RS Sjøliv får du derfor tilgang på kurs og kursinstruktører som er kvalitetsstemplet fra Redningsselskapet. Redningsselskapet fungerer som en tilrettelegger ved å tilby en kursplattform med kvalitetssikret kursinnhold og godkjenning av instruktører. Dermed kan eksterne kursleverandører opprette, selge og administrere kurs som er godkjente av RS på forhånd.

Tilbyr du maritime tjenester eller er interessert i å holde kurs? Ta kontakt for å bli godkjent som tilbyder. På RS Sjøliv får du som instruktør tilgang på en bookingplattform hvor du kan holde oversikt over dine kurs, deltakerlister, registrere oppmøte med mer. Redningsselskapet har utviklet alt du trenger av kursinnhold i form av presentasjoner og dokumenter. Kvalitetssikret og i henhold til Sjøfartsdirektoratets norm. Redningsselskapet vil også markedsføre dine kurs til alle sine medlemmer.

Markedsplass

Trenger du båtpuss, vinteropplag eller ønsker å få fikset putene i båten? På RS Sjøliv finner du også alt av maritime tjenester på ett sted. Markedsplassen kommer snart.

about page thumbail
about page thumbail

Havner

Reis ut på eventyr og oppdag nye havner med RS Sjølivs havneoversikt. Enten du ønsker å besøke en ny gjestehavn eller uthavn kan du nå sjekke hva andre synes om den og bli inspirert til å besøke nye steder. Du kan også sende meldinger til folk i nærheten av en havn for å be om hjelp til å legge til, høre om det er ledig plass eller bare for å bli kjent med andre båtfolk.

Sjøvenn

Sjøvenn er en helt ny meldingstjeneste du vil finne i appene RS Sjøliv, RS SafeTrx, eller på "sjoliv.rs.no". Her har du muligheten til å stille spørsmål og chatte med andre sjøvenner. Dette er en perfekt tjeneste for de litt mindre problemene som kan oppstå når man er ute på sjøen. For eksempel hvis du oppdager at du mangler en redningsvest i båten, og vil spørre noen i nærheten om du kan låne, eller om dere kanskje mangler ketchup til pølsene dere skal grille til middag. Og andre spørsmål og problemer som kan dukke opp når dere er ved sjøen, på båttur eller ligger til kai!

about page thumbail