Sted

Bergen, Vestlandet

Om dette kurset

Øk din kompetanse og bli en sikrere og bedre seiler under vanskelige forhold

World Sailing RS Sikkerhetskurs - Er et kurs bygget på det grunnleggende sikkerhetsarbeidet for seilere fra World Sailing - spesifisert i "Offshore Special Regulations" - og som fører frem til det internasjonale sertifikatet “ISAF/World Sailing Approved Offshore Personal Survival Course"

Kurset er et to-dagers kurs, utviklet for Redningsselskapet av Simen Løvgren og er et sikkerhetskurs for skippere og mannskap som har et mål om å gjøre seg og båten forberedt på alle usikkerheter, etablere forutsigbarhet og bygge trygghet ombord - Trygghet gir økt seilglede! Like nødvendig for turseilere som regattaseilere. Noen regattaer setter også krav til sertifikatet.

Gjennom teori og praksis får kursdeltagerne kunnskap om alle nødvendige løsninger og tiltak for økt personlig sikkerhet, bruk av nødvendig sikkerhetsutstyr og for å forebygge og sikre båten.

To typer kurs:
Fullt kurs: 2 dager, lørdag og søndag. 
Repetisjonskurs: 1 dag, lørdag- for de som innehar ISAF/ World Sailing sertifikat som er 5 år eller eldre, som ren oppfriskning eller for de med gyldig sikkerhetskurs for offshore eller skip
(se egen påmelding under repetisjonskurs).

Les mindre

Om instruktøren

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Simen
1 tilbakemelding

Jeg har gjennom 45 år som seiler, både i regatta og på tur, erfart og lært mye om sikkerhet og viktigheten av det. Spesielt mine erfaringer fra norske og internasjonale regattaer med bare én eller to seilere ombord (shorthanded seiling) har gitt meg en bred kompetanse og læring som har gjort meg i stand til å sette sammen dette viktige programmet. Det å bygge sikkerhet inn i båten og mannskap i forberedelser og underveis, skaper en mer forutsigbar og tryggere seilas, noe som resulterer i økt seilglede for alle ombord. Regattaseileren opplever at de blir mer sikre i sin båthåndtering og seilas, og opplever ofte bedre resultater. Øk din kompetanse og bli en sikrere og bedre seiler under vanskelige forhold.

Kursinnhold

Trygghet gir økt seileglede!


World Sailing RS sikkerhetskurs er bygget på det grunnleggende sikkerhetsarbeidet for seilere fra World Sailing - spesifisert i "Offshore Special Regulations". Kurset gir det internasjonale sertifikatet “ISAF/World Sailing Approved Offshore Personal Survival Course".

Enkelte regattaer setter også krav til å inneha dette sertifikatet, men kurset er like nødvendig for turseilere som regattaseilere

Sikkerhetskurset går over to dager og er utviklet for Redningsselskapet av Simen Løvgren.Les mer under de spesifikke kursene.

Les mindre

Målgruppe

Seilere som ønsker å øke sin kompetanse og bli en bedre og sikrere seiler under vanskelige forhold. Kurset gir også rett til å delta på regattaer med sikkerhetskategori 1 – 3.

Bilder

Praktisk informasjon

To-dagerskurset (fullt kurs) gjennomføres på 15 timer på to dager.

Dag 1 er i hovedsak praksis og gjennomføres i basseng for bruk av vester, flåter, redning etc. og i en brannhall for alle brannøvelser.

Dag 2 er på 8 timer og består for det meste av teori.

Pyro foregår utendørs. Teori og andre øvelser foregår i klasserom.

Les mindre

Læringsplan

Deltagerne skal etter gjennomført kurs ha god kunnskap om:

 • Å gi hjelp til annet fartøy
 • Personlig sikkerhetsutstyr, teori og praksis
 • Vedlikehold av sikkerhetsutstyr
 • Brannsikkerhetsregler og brannslokking, teori og praksis
 • Mannskap over bord, oppdagelse og håndtering
 • Nedkjøling, kuldesjokk og drukning
 • Mannskapets helse
 • Kunnskap om maritimt vær
 • Hardt vær seiling
 • Stormseil
 • Skadekontroll
 • Søke- og redningsorganisasjoner
 • Pyroteknikk og signalutstyr, teori og praksis
 • Nødkommunikasjon, teori og praksis
 • Redningsflåter og evakuering, teori og praksis

Les mindre

Møtested

Bontelabo, Bergen, Vestland 5003, Norway
Besøk dette nettstedet for mer informasjon: https://nosefo.no/nosefo-bergen/

Velg dato
15.04.2023
RS-medlem
4900NOK
Pris
5300NOK
Antall kursdager
2dager

Fant du det du lette etter?