Sted

Borre, Østlandet

Om dette kurset

Øk din kompetanse og bli en sikrere og bedre seiler under vanskelige forhold - Oppdater din kompetanse!

World Sailing RS Sikkerhetskurs - Er et kurs bygget på det grunnleggende sikkerhetsarbeidet for seilere fra World Sailing - spesifisert i "Offshore Special Regulations" - og som fører frem til det internasjonale sertifikatet “ISAF/World Sailing Approved Offshore Personal Survival Course" 
Repetisjonsurset er et en dagers kurs, utviklet for Redningsselskapet av Simen Løvgren, og er tilrettelagt for de som innehar ISAF/ World Sailing sertifikat som er eldre enn 5 år, som ren oppfriskning, eller har gyldig sikkerhetskurs for offshore eller skip. 

Repetisjonskurset er for skippere og mannskap som ønsker å fornye sin kunnskap og har et mål om å gjøre seg, mannskapet og båten forberedt på alle usikkerheter, etablere forutsigbarhet og bygge trygghet ombord - Trygghet gir økt seilglede! Like nødvendig for turseilere som regattaseilere. Noen regattaer setter også krav til sertifikatet.

Gjennom praksis får kursdeltagerne kunnskap om de nødvendige løsninger og tiltak for økt personlig sikkerhet, bruk av nødvendig sikkerhetsutstyr og for å forebygge og sikre båten. Vi legger spesielt vekt på repetisjon rundt MOB, brann, kommunikasjon, livredning og førstehjelp, i tillegg av bruk av nødrakketter og annen pyro.

Kurset gjennomføres sammen med de som tar fult kurs lørdag og søndag samme helg; 1 dag, søndag

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Simen
1 tilbakemelding

Jeg har gjennom 47 år som seiler, både i regatta og på tur, erfart og lært mye om sikkerhet og viktigheten av det. Spesielt mine erfaringer fra norske og internasjonale regattaer med bare én eller to seilere ombord (shorthanded seiling) har gitt meg en bred kompetanse og læring som har gjort meg i stand til å sette sammen dette viktige programmet. Det å bygge sikkerhet inn i båten og mannskap i forberedelser og underveis, skaper en mer forutsigbar og tryggere seilas, noe som resulterer i økt seilglede for alle ombord. Regattaseileren opplever at de blir mer sikre i sin båthåndtering og seilas, og opplever ofte bedre resultater. Øk din kompetanse og bli en sikrere og bedre seiler under vanskelige forhold.

Kursinnhold

Repetisjonskurset er for skippere og mannskap som har et mål om å gjøre seg og båten forberedt på alle usikkerheter, etablere forutsigbarhet og bygge trygghet om bord.

Gjennom noe teori og praktisk trening får kursdeltagerne kunnskap om de nødvendige løsninger og tiltak for økt personlig sikkerhet, bruk av nødvendig sikkerhetsutstyr og for å forebygge og sikre båten.

Vi legger spesielt vekt på repetisjon rundt MOB, brann, kommunikasjon, livredning og førstehjelp, i tillegg av bruk av nødraketter og annen pyro.

Les mindre

Målgruppe

For de som innehar ISAF/World Sailing sertifikat som er eldre enn 5 år, som ren oppfriskning, eller har gyldig sikkerhetskurs for offshore eller skip.


Bilder

Praktisk informasjon

Repetisjonskurset gjennomføres på 7 timer på en dag. Det gjennomføres i basseng for bruk av vester, flåter, redning etc. og i en brannhall for alle brannøvelser.
Pyro foregår utendørs. I tillegg klasserom for teori og andre øvelser.


Les mindre

Læringsplan

  • Personlig sikkerhetsutstyr, teori og praksis
  • Brannsikkerhetsregler og brannslokking, teori og praksis
  • Mannskap over bord, oppdagelse og håndtering
  • Nedkjøling, kuldesjokk og drukning
  • Mannskapets helse
  • Søke- og redningsorganisasjoner
  • Pyroteknikk og signalutstyr, teori og praksis
  • Nødkommunikasjon, teori og praksis
  • Redningsflåter og evakuering, teori og praksis

Les mindre

Møtested

Raveien 209, 3184 Borre
Oppmøte kl. 0800: RS Brannbygget, Raveien 209 https://goo.gl/maps/gLttjyqcMoS4yh6A7

Velg dato først
21.04.2024
28.04.2024
RS-medlem
2750NOK
Pris
2850NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?