Sted

Bergen, Vestlandet

Om dette kurset

Praktisk del båt med instruktør Kjetil Forland i Bergen. Diverse teoretisk lære og kjøre øvelser i båt. Ta teorien via RS sjøliv (sjoliv.rs.no) og den praktiske utsjekken hos hos meg. Ta med legitimasjon, båtførerprøven om du er født etter 1980 og bevis på bestått teori ved oppmøte. Setter også opp kurs for familier, grupper eller bedrift. Skulle ikke datoene passe ber jeg deg om å ta kontakt på info@holmensjofart.no


Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Kjetil
1 tilbakemelding

Jeg heter Kjetil Forland, og sammen med Kristian Valaker driver vi selskapet Holmen Sjøfart AS i Bergen som er godkjent av SDIR som tilbyder av høyhastighetskurs for båt og vannskuter. Jeg holder både teori i klasserom og praktisk del for båt og vannscooter. Jeg er godkjent instruktør og våre fartøy og jeg er innlemmet i kvalitets og sikkerhetssystem for høyhastighetskurs. Kristian og jeg har lang erfaring med båter og sjølivet, blant annet med vannscooter og høyhastighetsbåter. Passer ikke oppsatte datoer eller ønsker dere en annen løsning, kontakt meg på tlf. 93240027 eller kjetil@holmensjofart.no Ser frem til å gjennomføre kurs med deg. Som kursbåt bruker vi en Goldfish X9 med 2 X 300 HK. Vi holder til ved Grimstadfjorden i Bergen.

Kursinnhold

Dette er et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av båt som går i 50 knop eller fortere. Mer informasjon om kurset finner du på kurstilbyders side under. Velg din landsdel eller foretrukket instruktør nederst.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


MAKS ANTALL DELTAGERE

5 (i tillegg til instruktør)


INNHOLD

Praktisk kjøring basert på teorikurset som skal ta for seg ulike elementer som sikkerhet, passasjerhåndtering, bruk av kjøremessige tekniske hjelpemidler, kjøring i bølger samt ulike kjøreteknikker. Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


VARIGHET

Avhengig av antall deltagere. Vær oppmerksom på at det er ca 20 minutters kjøring per elev totalt på praktisk del.Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)


Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.


Les mindre

Målgruppe

Båtførere som skal føre fartøy over 50 knop. 18 års aldersgrense (kurset kan tas fra 17 år). Båtførerprøven må være på plass før kursdeltagelse om du er født etter 1980.

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøtekurs praktisk del "høyhastighetsbevis". Siste del etter teori og prøve.

Les mindre

Tilbakemeldinger

Magne Aanes

Høyhastighetsbevis - praktisk del: Båt

Tok praktisk kurs hos Holmen Sjøfart - veldig godt gjennomført kurs med kompetent og hyggelig kursansvarlig. Veldig god kommunikasjon i forkant og i gjennomføring av kurset - anbefales på det sterkeste.

Læringsplan

Kurset bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin læreplan rundt "høyhastighetsbevis".


1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Ytrebygdsvegen 37
Vi møtes i Ytrebygdsvegen 37 (hvitt bygge nede på kaien til Princess båt) hvis ikke annet er avtalt.

Velg dato først
RS-medlem
5800NOK
Pris
5800NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?