Sted

Horten, Østlandet

Om dette kurset

Praktisk del båt (siste del og utsjekk høyhastighetsbevis) med instruktør Pål Virik Nilsen. 


Minimum tre deltagere. Tilbyder forbeholder seg retten til å utsette og tilby ny(e) datoer om kurset mangler påmeldte eller at avbookinger skjer 48 timer før kurs start.

Diverse kjøre øvelser sammen med teoretisk lære i båten.  Pål har utviklet både klasseromskurset og er instruktøren på nettkurset i "Sjøliv".  Derfor vil du/dere få en fin, naturlig tråd og forlengelse mellom teorien og den praktiske kjøringen. Kjøringen foregår i en moderne Goldfish høyhastighetsbåt med 2x300hk.  Velkommen til et morsomt og innholdsrikt kurs!

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Pål Virik
5 tilbakemeldinger

Hei! Mitt navn er Pål Virik Nilsen. Hovedmålet er alltid at du skal få den best mulige opplæringen, inspirasjonen og opplevelsen på "Høyhastighetsbevis" kurset. Jeg bruker en ny Goldfish 28 tender med 2 x 300 hk. Jeg holder både teori i klasserom, webinar og praktisk del. Å få en rød tråd gjennom teorien og inn i den praktiske delen syntes jeg er veldig viktig. Pluss at jeg legger meg på ditt nivå og behov. I over ni år har jeg jobbet som instruktør og kursutvikler på "Hastighetskurs for fritidsbåtbrukeren" ut i fra eget kompendie. De siste årene har jeg utdannet over 100 instruktører som kurser i høyhastighetsbevis rundt om i landet. Jeg har også trening for ulike spesialgrupper i Forsvaret, brann og Politiet i høyhastighetskjøring. I tillegg over 30 års erfaring i internasjonal båtrace og raske båter, samt skrevet to bøker om hastighetskjøring (Båt i Hastighet i 2018 og Helt propell i 2015). Jeg er godkjent instruktør inn under RSS sin SDIR godkjenning og både jeg og mitt fartøy er innlemmet i det kvalitets/sikkerhetssystemet for høyhastighetskurs. Ulike måter, sted og holde kurset på kan avtales. Familie, vennegjenger eller 1:1 kurs. Ta kontakt om ingen datoer eller steder passer deg! Håper at du vil ha meg som instruktør og at jeg ser deg på ett av mine kurs!

Kursinnhold

Dette er et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av båt som går i 50 knop eller fortere. Mer informasjon om kurset finner du på kurstilbyders side under. Velg din landsdel eller foretrukket instruktør nederst.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


MAKS ANTALL DELTAGERE

5 (i tillegg til instruktør)


INNHOLD

Praktisk kjøring basert på teorikurset som skal ta for seg ulike elementer som sikkerhet, passasjerhåndtering, bruk av kjøremessige tekniske hjelpemidler, kjøring i bølger samt ulike kjøreteknikker. Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


VARIGHET

Avhengig av antall deltagere. Vær oppmerksom på at det er ca 20 minutters kjøring per elev totalt på praktisk del.Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)


Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.


Les mindre

Målgruppe

Båtførere som skal føre fartøy over 50 knop. 18 års aldersgrense (kurset kan tas fra 17 år). Båtførerprøven må være på plass før kursdeltagelse om du er født etter 1980.

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøtekurs praktisk del "høyhastighetsbevis". Siste del etter teori og prøve.

Les mindre

Tilbakemeldinger

John Alexander Johnsen

Høyhastighetsbevis - praktisk del: Båt

Veldig dyktig og engasjerende instruktør! morsomt og lærerikt kurs.

Per Harald Mathisen

Høyhastighetsbevis - praktisk del: Båt

Flott bevisstgjørende og kunnskapsfremmende kurs som anbefales på det sterkeste. Bare godt å si om instruktør og utstyr/båt.

Læringsplan

Kurset bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin læreplan rundt "høyhastighetsbevis".


1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Horten Gjestehavn, Vestfold, Norway
Horten Gjestehavn

Velg dato først
21.06.2024
26.06.2024
28.06.2024
RS-medlem
4750NOK
Pris
4750NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?