Sted

Stavanger, Vestlandet

Om dette kurset

Helgekurs i båtfører prøven

Vi starter dag 1 lørdag kl. 09:00 og dag 2 Søndag 09:00. Vi avslutter med eksamen for de som vil søndag mellom kl. 17.00 og 18.00. 

Deltagerne må selv på forhånd registrere seg, laste opp bilde og betale eksamensavgift på www.båtførerregisteret.no. 

Velkommen til kurs hos RS

Les mindre

Om instruktøren

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Nemine Jeanette Abdurajak
  3 tilbakemeldinger

Har jobbet som instruktør i Bergen siden 2020. I tillegg til kurs underviser jeg i sjøvett og PlastPatruljen.

Kursinnhold

Vi er opptatt av å øke kunnskapen på sjøen. Båtførerprøven er en viktig del av dette, og ofte en god introduksjon til båtlivet. 

Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter. 

Men, uansett alder er kunnskapen du tilegner deg på båtførerkurs en ekstra trygghet for deg som ferdes på sjøen. Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter inntil 15 meter (cirka 50 fot)Det er ingen maksimumsbegrensning når det gjelder motorstørrelse eller hastighet.

Les mindre

Målgruppe

Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter. Men, uansett alder er kunnskapen du tilegner deg på båtførerkurs en ekstra trygghet for deg som ferdes på sjøen.

Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter inntil 15 meter (cirka 50 fot). Det er ingen maksimumsbegrensning når det gjelder motorstørrelse eller hastighet.

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

Eksamen:

Pris: (Per 1.1.2022): Kr 813,-
Kontinuering (ved stryk på første forsøk): Kr 433,-

For å få utstedt båtførerbevis, må du avlegge eksamen ved et godkjent testsenter eller på nettet hos norsktest.no. Eksamen kan avlegges etter endt kurs eller som privatist. Nytt i 2021 er at alle som ønsker å avlegge båtførerprøven må registrere seg på Norsk test sine hjemmesider


Les mindre

Læringsplan

Som deltaker på et kurs inngår du i et levende og aktivt læringsfellesskap sammen med båtinteresserte deltakere fra hele landet og motiverte veiledere. Kurset ledes av et fagteam med bred nautisk kompetanse og erfaring i bruk av fritidsbåt. Disse står til din disposisjon gjennom hele læretiden.

Les mindre

Møtested

Ryfylkekaien 3, 4006 Stavanger
Stavanger

Velg startdato
RS-medlem
1995NOK
Ikke medlem
2290NOK
Antall kursdager
2dager