Sted

Risør, Sørlandet

Om dette kurset

Mitt navn er Roger Syversen, og jeg er godkjent høyhastighetsinstruktør av Sjøfartsdirektoratet for både båt og vannscooter.

Med over 200 timer dedikert til utdanning og kursing for å bli instruktør, samt mer enn 30 års erfaring med høyhastighetsfartøy i skjærgården rundt Risør, står jeg godt rustet til å undervise og veilede. Vi har topp moderne utstyr og helt ny Nordkapp Airborne som muligens er en av de beste og tryggeste båtene til denne type kursvirksomhet!

Vi bruker også de raskeste og mest moderne Sea-Doo RXP vannscootere til våre kurs!

Vi opererer fra helt nye kurslokaler på bryggekanten i Risør, kanskje Sørlandets fineste lokaler og beliggenhet. Her har du mulighet til å få helt fersk sjømat fra Risør Fiskemottak før eller etter kurs.

Siden 1997 har jeg operert vannscootere, og var en av de første i Sørlandet med en vannscooter som kunne nå hastigheter over 50 knop. Min bakgrunn inkluderer også å ha drevet med utleie av vannscootere siden 1997, noe som ytterligere understreker min ekspertise og lidenskap for høyhastighetsaktiviteter på vannet.

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Roger Kvernvik
0 tilbakemeldinger

Mitt navn er Roger Syversen, og jeg er godkjent høyhastighetsinstruktør av Sjøfartsdirektoratet for både båt og vannscooter. Med over 200 timer dedikert til utdanning og kursing for å bli instruktør, samt mer enn 30 års erfaring med høyhastighetsfartøy i skjærgården rundt Risør, står jeg godt rustet til å undervise og veilede. Vi har topp moderne utstyr og helt ny Nordkapp Airborne som muligens er en av de beste og tryggeste båtene til denne type kursvirksomhet! Vi bruker også de raskeste og mest moderne Sea-Doo RXP vannscootere til våre kurs! Vi opererer fra helt nye kurslokaler på bryggekanten i Risør, kanskje Sørlandets fineste lokaler og beliggenhet. Her har du mulighet til å få helt fersk sjømat fra Risør Fiskemottak før eller etter kurs. Siden 1997 har jeg operert vannscootere, og var en av de første i Sørlandet med en vannscooter som kunne nå hastigheter over 50 knop. Min bakgrunn inkluderer også å ha drevet med utleie av vannscootere siden 1997, noe som ytterligere understreker min ekspertise og lidenskap for høyhastighetsaktiviteter på vannet. 
Vi tilpasser våre kurs-tider, vi har kurs flere ganger pr uke fra April til ut september og hele sommeren 2024, 
ta kontakt så tilpasser vi oss!

Kursinnhold

På dette kurset blir det gjennomgang av ulike øvelser samt grunnkunnskap rundt praktisk kjøring med vannscooter.

Kurset er bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin emneplan. Dette er ikke et 100% kjørekurs, men et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av vannscooter og båt som går i 50 knop eller fortere.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "Høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c:
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)

Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.

Les mindre

Målgruppe

Vannscooter førere som skal føre en scooter som er kapabel til å gå 50 knop eller fortere. Kursdeltager skal ha unnagjort teoridelen og prøve før oppmøte på praktisk del.


Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøte etter avtale med instruktør. Også bruk av egen scooter på praktisk del meldes ifra til instruktør. Noen kurs krever egen scooter.  Elev tar med eget egnet kjøre utstyr som våtdrakt / fottøy.  Instruktør stiller med godkjent hjelm til elever.

Les mindre

Læringsplan

Kurset er bygget opp etter læreplanen til SDIR (Sjøfartsdirektoratet) rundt "Høyhastighetsbeviset".  

1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Risør Fiskemottak, Risør, Agder 4950, Norway
Kurset holder til i 2 etasje på Risør Fiskemottak, inngang på venstre side av bygget

Velg dato først
17.06.2024
22.06.2024
25.06.2024
28.06.2024
02.07.2024
06.07.2024
09.07.2024
11.07.2024
13.07.2024
RS-medlem
2900NOK
Pris
2900NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?