Sted

Våge, Vestlandet

Om dette kurset

Prisen forutsetter bruk av egen vannscooter,(NB må være CE merket og anvarsforsikret) NB krav om drakt (Våt eller tørr), Redningsvest (ikke oppblåsbar) og hjelm, ved ønske om å leie vannscooter ta kontakt med tilbyder, vi har også hjelmer til låns om du ikke har selv. Ta med legitimasjon, båtførerprøven om du er født etter 1980 og bevis på gjennomført teoridel ved oppmøte. Teoridelen kan tas her på sjøliv eller på sjokompetanse.com som nettkurs. Vi setter opp flere kurs, om noen av datoene ikke passer så ta kontakt så kan vi finne tid som passer ved nok deltakere, det er også mulig å sette opp bedrift eller familekurs.. Ta kontakt med Post@sjokompetanse.com

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Willie
0 tilbakemeldinger

Har lang erfaring fra de fleste fritidsbåttyper og innehar D5LA sertifikat. Instruktør for Høyhastighetsfartøy både innen båt og vannscooter. Jeg er godkjent instruktør inn under RSS sin SDIR godkjenning og både jeg og mitt fartøy er innlemmet i det kvalitets/sikkerhetssystemet for høyhastighetskurs.

Kursinnhold

På dette kurset blir det gjennomgang av ulike øvelser samt grunnkunnskap rundt praktisk kjøring med vannscooter.

Kurset er bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin emneplan. Dette er ikke et 100% kjørekurs, men et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av vannscooter og båt som går i 50 knop eller fortere.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "Høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c:
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)

Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.

Les mindre

Målgruppe

Vannscooter førere som skal føre en scooter som er kapabel til å gå 50 knop eller fortere. Kursdeltager skal ha unnagjort teoridelen og prøve før oppmøte på praktisk del.


Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøte etter avtale med instruktør. Også bruk av egen scooter på praktisk del meldes ifra til instruktør. Noen kurs krever egen scooter.  Elev tar med eget egnet kjøre utstyr som våtdrakt / fottøy.  Instruktør stiller med godkjent hjelm til elever.

Les mindre

Læringsplan

Kurset er bygget opp etter læreplanen til SDIR (Sjøfartsdirektoratet) rundt "Høyhastighetsbeviset".  

1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Gjestebrygga
Gjestebrygga

Velg dato først
RS-medlem
4690NOK
Pris
4690NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?