Sted

Bergen, Vestlandet

Om dette kurset

I regi av AJE - Andersen Jetski Events

Høyhastighets sertifikatet for vannscooter er nytt og vil tre i kraft fra 1. juni 2023, og vil dermed være gjeldende for alle som skal føre en vannscooter som kan oppnå en fart på 50 knop eller mer. 
Vi som tilbyr for dette Høyhastighetskurset er klare for at du skal komme deg igjennom kurset på en trygg og læringsrik måte. Den beste kompetansen innenfor feltet finner du hos oss, ute på Hjellestad i Bergen!

Her finner du betingelser og brukervilkår hos Andersen Jetski Events: https://www.jetskievents.no/new-page-2
Alle som kjøper kurs hos oss godtar disse betingelser og brukervilkår.

Om du ikke finner kurs dato som passer er det bare å ta kontakt.

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Ørjan
0 tilbakemeldinger

Instruktør Ørjan Kristoffersen Startet med jetski som 18 åring (når ingen visste hva dette var) er nå 45år og fortsatt like aktiv. Som en av de første i landet til å begynne med dette sitter Ørjan den dag idag med en av Norges beste kompetanse på vannscooter og er å anse som en jetski-nerd 😊 Bor på Askøy sammen med samboer, har 3 barn der 2 av guttene driver med jetski på høyt nivå. · Deltatt i nordisk Gp1 Vannscooter · Kjørt Svensk og Dansk mesterskap · Kjørt mange NM runder «Fun facts»: · Turer i fjell og tilbringer mye tid i garasjen for å skru på vannscooter og Jetski.

Kursinnhold

På dette kurset blir det gjennomgang av ulike øvelser samt grunnkunnskap rundt praktisk kjøring med vannscooter.

Kurset er bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin emneplan. Dette er ikke et 100% kjørekurs, men et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av vannscooter og båt som går i 50 knop eller fortere.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "Høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c:
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)

Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.

Les mindre

Målgruppe

Vannscooter førere som skal føre en scooter som er kapabel til å gå 50 knop eller fortere. Kursdeltager skal ha unnagjort teoridelen og prøve før oppmøte på praktisk del.


Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøte etter avtale med instruktør. Også bruk av egen scooter på praktisk del meldes ifra til instruktør. Noen kurs krever egen scooter.  Elev tar med eget egnet kjøre utstyr som våtdrakt / fottøy.  Instruktør stiller med godkjent hjelm til elever.

Les mindre

Læringsplan

Kurset er bygget opp etter læreplanen til SDIR (Sjøfartsdirektoratet) rundt "Høyhastighetsbeviset".  

1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Hjellestad Marina, Hjellestadvegen 313, Hjellestad, Vestland 5259, Norway
Hjellestad Jetski klubb

Velg dato først
RS-medlem
3850NOK
Pris
3850NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?