Sted

Bergen, Vestlandet

Om dette kurset

Praktisk utsjekk høyhastighets kurs for vannscooter med instruktør Kjetil Forland.

Diverse teoretisk lære og kjøre øvelser i henhold til Sjøfartsdirektoratets emne plan.

Dette kurset er for deg som kan delta med egen vannscooter. Eventuelt alliere deg med en venn da flere kan dele på en scooter. Scooteren må være CE merket og ansvarsforsikret.

Deltagere må stille i egnet drakt (våt eller tørr) og godkjent flytevest med polstring i front for vannscooter kjøring. 

Arrangør stiller med hjelmer. Ta med legitimasjon, båtførerprøven om du er født etter 1980 og bevis på bestått teori ved oppmøte. 

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Kjetil
0 tilbakemeldinger

Jeg heter Kjetil Forland, og sammen med Kristian Valaker driver vi selskapet Holmen Sjøfart AS i Bergen som er godkjent av SDIR som tilbyder av høyhastighetskurs for båt og vannskuter. Jeg holder både teori i klasserom og praktisk del for båt og vannscooter. Jeg er godkjent instruktør og våre fartøy og jeg er innlemmet i kvalitets og sikkerhetssystem for høyhastighetskurs. Kristian og jeg har lang erfaring med båter og sjølivet, blant annet med vannscooter og høyhastighetsbåter. Passer ikke oppsatte datoer eller ønsker dere en annen løsning, kontakt meg på tlf. 93240027 eller kjetil@holmensjofart.no Ser frem til å gjennomføre kurs med deg. Som kursbåt bruker vi en Goldfish X9 med 2 X 300 HK. Vi holder til ved Grimstadfjorden i Bergen.

Kursinnhold

På dette kurset blir det gjennomgang av ulike øvelser samt grunnkunnskap rundt praktisk kjøring med vannscooter.

Kurset er bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin emneplan. Dette er ikke et 100% kjørekurs, men et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av vannscooter og båt som går i 50 knop eller fortere.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "Høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c:
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)

Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.

Les mindre

Målgruppe

Vannscooter førere som skal føre en scooter som er kapabel til å gå 50 knop eller fortere. Kursdeltager skal ha unnagjort teoridelen og prøve før oppmøte på praktisk del.


Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøte etter avtale med instruktør. Også bruk av egen scooter på praktisk del meldes ifra til instruktør. Noen kurs krever egen scooter.  Elev tar med eget egnet kjøre utstyr som våtdrakt / fottøy.  Instruktør stiller med godkjent hjelm til elever.

Les mindre

Læringsplan

Kurset er bygget opp etter læreplanen til SDIR (Sjøfartsdirektoratet) rundt "Høyhastighetsbeviset".  

1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Ytrebygdsvegen 37
Vi møtes i Ytrebygdsvegen 37 (hvitt bygge nede på kaien til Princess båt) hvis ikke annet er avtalt.

Velg dato først
01.05.2024
04.05.2024
09.05.2024
RS-medlem
3850NOK
Pris
3850NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?