Sted

Vollen / Oslo / Bærum / Asker, Østlandet

Om dette kurset

Med over 600 fornøyde kursdeltagere i 2023 gleder vi oss som en av Norges ledende aktører innen høyhastighetsbevis til å ønske enda flere velkommen på kurs hos oss i 2024.

Praktisk kjøring høyhastighetsbevis på vannscooter.

Instruktør og kursdeltagere kjører sammen til vårt godkjente  øvelsesområde hvor instruktør vil introdusere øvelsene man skal igjennom. 

Hver kursdeltager vil deretter kjøre de forskjellige øvelsene. Instruktør bistår underveis.
Kursdeltager kjører på dette kurset egen scooter. Har du ikke egen scooter kan vi være behjelpelig å formidle scooter leie.

Skal flere dele på vannscooter gi oss beskjed på forhånd.

Sikkerhetsutstyr får dere låne gratis av oss.


Vi sees på kurs!

Vi holder til i Vollen Marina i Asker.


Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Ulrik Kvalheim
0 tilbakemeldinger

Jeg heter Ulrik Nygård. Godkjent høyhastighets instruktør av Sjøfartsdirektoratet. Jeg er tilbyder av høyhastighetskurs for båt og vannscooter. Vi har vår base og kontorer i Vollen Marina i Asker. Jeg har lang erfaring med båter i forskjellige klasser og innen høyhastighet. Jeg er også D5La sertifisertifisert. Godkjent innen passasjer og krisehåndtering, samt sikkerhetskurs for mindre skip. Sikkerhet på sjøen for ALLE som ferdes der er viktig for meg. Vi tilbyr teori /nettkurs som du kan gjøre hjemme hos deg selv. Teori må være fullført før deltagelse på praktisk del med båt eller vannscooter. I vårt kvalitet og sikkerhetssystem godkjent av Sjøfartsdirektoratet er våre fartøy registrert. Vi benytter en 2023 model Goldfish Tender 28 med 2*300 hk og vannscootere fra Seadoo som våre kurs fartøy. Ombord i vår Goldfish Tender blir du utstyrt med redningsvester med personlig AIS sender, termiske flytedresser og briller. Alt inkludert i prisen. Passer ikke de oppsatte datoer/tider eller er det ønske om privat kurs 1 til 1 og/ eller firmakurs , ta kontakt. Trenger du å leie vannscooter er vi også behjelpelig med å formidle dette. Velkommen på kurs.

Kursinnhold

På dette kurset blir det gjennomgang av ulike øvelser samt grunnkunnskap rundt praktisk kjøring med vannscooter.

Kurset er bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin emneplan. Dette er ikke et 100% kjørekurs, men et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av vannscooter og båt som går i 50 knop eller fortere.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "Høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c:
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)

Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.

Les mindre

Målgruppe

Vannscooter førere som skal føre en scooter som er kapabel til å gå 50 knop eller fortere. Kursdeltager skal ha unnagjort teoridelen og prøve før oppmøte på praktisk del.


Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøte etter avtale med instruktør. Også bruk av egen scooter på praktisk del meldes ifra til instruktør. Noen kurs krever egen scooter.  Elev tar med eget egnet kjøre utstyr som våtdrakt / fottøy.  Instruktør stiller med godkjent hjelm til elever.

Les mindre

Læringsplan

Kurset er bygget opp etter læreplanen til SDIR (Sjøfartsdirektoratet) rundt "Høyhastighetsbeviset".  

1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Vollen Marina, Slemmestadveien, Vollen, Viken 1390, Norway
Oppmøte er på sjøsiden av vollen-marina. Ved landgangen til bryggene. Rett ved det store tårnet.

Velg dato først
12.04.2024
13.04.2024
19.04.2024
20.04.2024
21.04.2024
27.04.2024
28.04.2024
29.04.2024
30.04.2024
RS-medlem
2900NOK
Pris
2900NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?