Sted

Måløy, Vestlandet

Om dette kurset

For flere datoer og betaling med Vipps og Klarna, i tillegg til bankkort, kan kurs også bestilles på https://www.nauticus.no/kursbestilling Der finner dere også kontaktinformasjon om dere ønsker faktura til firma.

Velkommen til praktisk del for vannscooter i Måløy! Dette kurset krever at du har med egen vannscooter. Vi møtes i Måløy gjestehavn, alternativt på Tennebø. Dette vil bli informert nærmere om før kurset starter. Det vil være mulig å kle seg opp i ønsket utstyr før avgang. Vi holder på i ca tre timer, og vi oppfordrer alle til å kle seg etter forholdene. Kurset kan bli avlyst/utsatt om det for dårlige værforhold.

Bestill nå - begrenset antall plasser!

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Marius
0 tilbakemeldinger

Hei! Mitt navn er Marius, og jeg er innehaver av Nauticus AS. Vi tilbyr forskjellige typer kurs rettet blant annet mot det maritime, blant annet høyhastighetskurs, båtførerprøven, ta roret/bli trygg i båt-kurs, førstehjelpskurs og mye mer. Vi vil arrangere kurs fra Bergen i sør til Tromsø i nord, med hovedvirke i gamle Sogn og Fjordane og Sunnmøre. Husk at du alltid kan bestille kurs og finne mer informasjon på www.nauticus.no, hvor du også kan betale med Vipps og Klarna i tillegg til bankkort om ønskelig. Til dagen jobber jeg som skipsfører på ambulansebåt og er godkjent assessor og hurtigbåtassessor. Jeg har tidligere lang fartstid fra Redningsselskapet både som profesjonell og frivillig, oppdrettsbransjen og på sjøen generelt. I tillegg har jeg bakgrunn fra landbasert ambulansetjeneste. Jeg er også medeier i et eventfirma som driver med RIB-kjøring, og jeg har kjørt RIB i charter siden 2008. Med oss på laget har vi også flere dyktige instruktører som til vanlig jobber blant annet i ambulansetjenesten og maritim næring. Alt dette gjør at vi kan tilby en solid, trygg og erfaringsbasert opplæring i kursene vi kjører for dere, og vi ser frem til å kunne dele av vår kunnskap!

Kursinnhold

På dette kurset blir det gjennomgang av ulike øvelser samt grunnkunnskap rundt praktisk kjøring med vannscooter.

Kurset er bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin emneplan. Dette er ikke et 100% kjørekurs, men et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av vannscooter og båt som går i 50 knop eller fortere.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "Høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c:
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)

Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.

Les mindre

Målgruppe

Vannscooter førere som skal føre en scooter som er kapabel til å gå 50 knop eller fortere. Kursdeltager skal ha unnagjort teoridelen og prøve før oppmøte på praktisk del.


Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøte etter avtale med instruktør. Også bruk av egen scooter på praktisk del meldes ifra til instruktør. Noen kurs krever egen scooter.  Elev tar med eget egnet kjøre utstyr som våtdrakt / fottøy.  Instruktør stiller med godkjent hjelm til elever.

Les mindre

Læringsplan

Kurset er bygget opp etter læreplanen til SDIR (Sjøfartsdirektoratet) rundt "Høyhastighetsbeviset".  

1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Måløy gjestehavn
Oppmøte i Måløy gjestehavn, alternativ på Tennebø.

Velg dato først
RS-medlem
3500NOK
Pris
3500NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?