Sted

Bergen, Vestlandet

Om dette kurset

Praktisk del Vannscooter. 

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Kristian
0 tilbakemeldinger

Mitt navn er Kristian Valaker og jeg eier og driver Holmen Sjøfart AS sammen med Kjetil Forland. Helt siden min første Askeladden 9 foter med 9.9 hk som 13 åring har jeg hatt båt som min hobby og store lidenskap. Nå er jeg 47 år og har opparbeidet meg bred erfaring på sjøen i ulike båter. I Holmen Sjøfart er min rolle å tilby våre tjenester på kveld og i helger. Mine tjenester: Instruktør pratisk del Høyhastighetsbevis i regi av RS Sjøliv Instruktør høyhastighetsbevis, både teori og praksis. Transport og event kjøring. Privat kursing i generell handtering av båt inntil 24 meter og i høyhastighetskjøring med kursbåt eller privat fartøy. Generell motor/teknisk rom opplæring Relatert Kompetanse: VHF bevis. Båtførerbevis. Godkjent STCW kurs (Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip) D5LA (kan føre fritidsfartøy med skroglengde inntil 24 meter i alle farevann) Godkjent instruktør for høyhastighetskjøring igjennom RS og Sjøfartsdirektoratet. Fagbrev mekaniker Holmen Sjøfart AS er godkjent hos Sjøfartsdirektoratet som kurstilbyder av Høyhastighetskurs. Vi gjennomfører alt fra teori til praktisk utsjekk for Båt og Vannscooter. Både Kjetil og jeg har lang erfaring med båter og sjølivet, blant annet med vannscooter og høyhastighetsbåter. Vi holder til ved Grimstadfjorden i Bergen.

Kursinnhold

På dette kurset blir det gjennomgang av ulike øvelser samt grunnkunnskap rundt praktisk kjøring med vannscooter.

Kurset er bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin emneplan. Dette er ikke et 100% kjørekurs, men et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av vannscooter og båt som går i 50 knop eller fortere.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "Høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c:
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)

Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.

Les mindre

Målgruppe

Vannscooter førere som skal føre en scooter som er kapabel til å gå 50 knop eller fortere. Kursdeltager skal ha unnagjort teoridelen og prøve før oppmøte på praktisk del.


Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøte etter avtale med instruktør. Også bruk av egen scooter på praktisk del meldes ifra til instruktør. Noen kurs krever egen scooter.  Elev tar med eget egnet kjøre utstyr som våtdrakt / fottøy.  Instruktør stiller med godkjent hjelm til elever.

Les mindre

Læringsplan

Kurset er bygget opp etter læreplanen til SDIR (Sjøfartsdirektoratet) rundt "Høyhastighetsbeviset".  

1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Ytrebygdsvegen 37
Ytrebygdsvegen 37. Princessegården

Velg dato først
RS-medlem
3500NOK
Pris
3500NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?