Sted

Bergen, Vestlandet

Om dette kurset

Høyhastighetskurs Båt. 

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Kristian
0 tilbakemeldinger

Mitt navn er Kristian Valaker og jeg eier og driver Holmen Sjøfart AS sammen med Kjetil Forland. Helt siden min første Askeladden 9 foter med 9.9 hk som 13 åring har jeg hatt båt som min hobby og store lidenskap. Nå er jeg 48 år og har opparbeidet meg bred erfaring på sjøen i ulike båter. I Holmen Sjøfart er min rolle å tilby våre tjenester på kveld og i helger. Mine tjenester: Instruktør pratisk del Høyhastighetsbevis i regi av RS Sjøliv Instruktør høyhastighetsbevis, både teori og praksis. Transport og event kjøring. Privat kursing i generell handtering av båt inntil 24 meter og i høyhastighetskjøring med kursbåt eller privat fartøy. Generell motor/teknisk rom opplæring Relatert Kompetanse: VHF bevis. Båtførerbevis. Godkjent STCW kurs (Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip) D5LA (kan føre fritidsfartøy med skroglengde inntil 24 meter i alle farevann) D6 Godkjent instruktør for høyhastighetskjøring igjennom RS og Sjøfartsdirektoratet. Fagbrev mekaniker Holmen Sjøfart AS er godkjent hos Sjøfartsdirektoratet som kurstilbyder av Høyhastighetskurs. Vi gjennomfører alt fra teori til praktisk utsjekk for Båt og Vannscooter. Både Kjetil og jeg har lang erfaring med båter og sjølivet, blant annet med vannscooter og høyhastighetsbåter. Vi holder til ved Grimstadfjorden i Bergen.

Kursinnhold

Dette er et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av båt som går i 50 knop eller fortere. Mer informasjon om kurset finner du på kurstilbyders side under. Velg din landsdel eller foretrukket instruktør nederst.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


MAKS ANTALL DELTAGERE

5 (i tillegg til instruktør)


INNHOLD

Praktisk kjøring basert på teorikurset som skal ta for seg ulike elementer som sikkerhet, passasjerhåndtering, bruk av kjøremessige tekniske hjelpemidler, kjøring i bølger samt ulike kjøreteknikker. Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


VARIGHET

Avhengig av antall deltagere. Vær oppmerksom på at det er ca 20 minutters kjøring per elev totalt på praktisk del.Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)


Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.


Les mindre

Målgruppe

Båtførere som skal føre fartøy over 50 knop. 18 års aldersgrense (kurset kan tas fra 17 år). Båtførerprøven må være på plass før kursdeltagelse om du er født etter 1980.

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøtekurs praktisk del "høyhastighetsbevis". Siste del etter teori og prøve.

Les mindre

Læringsplan

Kurset bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin læreplan rundt "høyhastighetsbevis".


1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Sparebanken Vest, Jonsvollgaten, Bergen, Vestland 5011, Norway
Ytrebygdsvegen 37. Ved Princess, Knop Marine og Norsk Bruktbåtsenter.

Velg dato først
RS-medlem
5800NOK
Pris
5800NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?