Sted

Risør, Sørlandet

Om dette kurset

Mitt navn er Roger Syversen, og jeg er godkjent høyhastighetsinstruktør av Sjøfartsdirektoratet for både båt og vannscooter.

Med over 200 timer dedikert til utdanning og kursing for å bli instruktør, samt mer enn 30 års erfaring med høyhastighetsfartøy i skjærgården rundt Risør, står jeg godt rustet til å undervise og veilede. Vi har topp moderne utstyr og helt ny Nordkapp Airborne som muligens er en av de beste og tryggeste båtene til denne type kursvirksomhet!

Vi bruker også de raskeste og mest moderne Sea-Doo RXP vannscootere til våre kurs!

Vi opererer fra helt nye kurslokaler på bryggekanten i Risør, kanskje Sørlandets fineste lokaler og beliggenhet. Her har du mulighet til å få helt fersk sjømat fra Risør Fiskemottak før eller etter kurs.

Siden 1997 har jeg operert vannscootere, og var en av de første i Sørlandet med en vannscooter som kunne nå hastigheter over 50 knop. Min bakgrunn inkluderer også å ha drevet med utleie av vannscootere siden 1997, noe som ytterligere understreker min ekspertise og lidenskap for høyhastighetsaktiviteter på vannet.

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Roger Kvernvik
0 tilbakemeldinger

Mitt navn er Roger Syversen, og jeg er godkjent høyhastighetsinstruktør av Sjøfartsdirektoratet for både båt og vannscooter. Med over 200 timer dedikert til utdanning og kursing for å bli instruktør, samt mer enn 30 års erfaring med høyhastighetsfartøy i skjærgården rundt Risør, står jeg godt rustet til å undervise og veilede. Vi har topp moderne utstyr og helt ny Nordkapp Airborne som muligens er en av de beste og tryggeste båtene til denne type kursvirksomhet! Vi bruker også de raskeste og mest moderne Sea-Doo RXP vannscootere til våre kurs! Vi opererer fra helt nye kurslokaler på bryggekanten i Risør, kanskje Sørlandets fineste lokaler og beliggenhet. Her har du mulighet til å få helt fersk sjømat fra Risør Fiskemottak før eller etter kurs. Siden 1997 har jeg operert vannscootere, og var en av de første i Sørlandet med en vannscooter som kunne nå hastigheter over 50 knop. Min bakgrunn inkluderer også å ha drevet med utleie av vannscootere siden 1997, noe som ytterligere understreker min ekspertise og lidenskap for høyhastighetsaktiviteter på vannet. 
Vi tilpasser våre kurs-tider, vi har kurs flere ganger pr uke fra April til ut september og hele sommeren 2024, 
ta kontakt så tilpasser vi oss!

Kursinnhold

Dette er et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av båt som går i 50 knop eller fortere. Mer informasjon om kurset finner du på kurstilbyders side under. Velg din landsdel eller foretrukket instruktør nederst.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


MAKS ANTALL DELTAGERE

5 (i tillegg til instruktør)


INNHOLD

Praktisk kjøring basert på teorikurset som skal ta for seg ulike elementer som sikkerhet, passasjerhåndtering, bruk av kjøremessige tekniske hjelpemidler, kjøring i bølger samt ulike kjøreteknikker. Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


VARIGHET

Avhengig av antall deltagere. Vær oppmerksom på at det er ca 20 minutters kjøring per elev totalt på praktisk del.Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)


Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.


Les mindre

Målgruppe

Båtførere som skal føre fartøy over 50 knop. 18 års aldersgrense (kurset kan tas fra 17 år). Båtførerprøven må være på plass før kursdeltagelse om du er født etter 1980.

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøtekurs praktisk del "høyhastighetsbevis". Siste del etter teori og prøve.

Les mindre

Læringsplan

Kurset bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin læreplan rundt "høyhastighetsbevis".


1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Risør Fiskemottak, Risør, Agder 4950, Norway
Kurset holder til i 2 etasje på Risør Fiskemottak, inngang på venstre side av bygget

Velg dato først
15.06.2024
22.06.2024
29.06.2024
01.07.2024
02.07.2024
04.07.2024
06.07.2024
RS-medlem
4500NOK
Pris
4500NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?