Sted

Vollen / Oslo / Bærum / Asker, Østlandet

Om dette kurset

Med over 600 fornøyde kursdeltagere i 2023 gleder vi oss som en av Norges ledende aktører innen høyhastighetsbevis til å ønske enda flere velkommen på kurs hos oss i 2024.

Høyhastighetskurs på båt i Oslofjorden. Raskeste veien til høyhastighetsbeviset. 

Vi legger til rette for at hver kursdeltager får utstedt høyhastighetsbeviset på dagen du tar kurset hos oss.

Båten vi bruker på våre kurs er en 2023 model Goldfish Tender 28 med 2 x 300HK. 

Sikkerhetsutstyr får du låne gratis av oss. 

Hver kursdeltager vil bli utstyrt med en redningsvest, termisk flytedress og briller.  Alt inkludert i prisen.

Instruktøren og kursdeltakerne kjører sammen på vår godkjente bane i Oslofjorden. Instruktøren instruerer og veileder hver enkelt kursdeltager under kjøringen.

Opplevelsen på sjøen er sikker, trygg, spennende og morsom.

Vi holder til i Vollen Marina i Asker. 

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Ulrik Kvalheim
0 tilbakemeldinger

Jeg heter Ulrik Nygård. Godkjent høyhastighets instruktør av Sjøfartsdirektoratet. Jeg er tilbyder av høyhastighetskurs for båt og vannscooter. Vi har vår base og kontorer i Vollen Marina i Asker. Jeg har lang erfaring med båter i forskjellige klasser og innen høyhastighet. Jeg er også D5La sertifisertifisert. Godkjent innen passasjer og krisehåndtering, samt sikkerhetskurs for mindre skip. Sikkerhet på sjøen for ALLE som ferdes der er viktig for meg. Vi tilbyr teori /nettkurs som du kan gjøre hjemme hos deg selv. Teori må være fullført før deltagelse på praktisk del med båt eller vannscooter. I vårt kvalitet og sikkerhetssystem godkjent av Sjøfartsdirektoratet er våre fartøy registrert. Vi benytter en 2023 model Goldfish Tender 28 med 2*300 hk og vannscootere fra Seadoo som våre kurs fartøy. Ombord i vår Goldfish Tender blir du utstyrt med redningsvester med personlig AIS sender, termiske flytedresser og briller. Alt inkludert i prisen. Passer ikke de oppsatte datoer/tider eller er det ønske om privat kurs 1 til 1 og/ eller firmakurs , ta kontakt. Trenger du å leie vannscooter er vi også behjelpelig med å formidle dette. Velkommen på kurs.

Kursinnhold

Dette er et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av båt som går i 50 knop eller fortere. Mer informasjon om kurset finner du på kurstilbyders side under. Velg din landsdel eller foretrukket instruktør nederst.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


MAKS ANTALL DELTAGERE

5 (i tillegg til instruktør)


INNHOLD

Praktisk kjøring basert på teorikurset som skal ta for seg ulike elementer som sikkerhet, passasjerhåndtering, bruk av kjøremessige tekniske hjelpemidler, kjøring i bølger samt ulike kjøreteknikker. Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


VARIGHET

Avhengig av antall deltagere. Vær oppmerksom på at det er ca 20 minutters kjøring per elev totalt på praktisk del.Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)


Klageinstans og frister:

Klage på kursinnhold, gjennomføring eller eksamensresultat må være kursleverandør i hende senest 3 uker etter avsluttet kurs. Ved uenighet om leverandørs klagebehandling er Sjøfartsdirektoratet 2. klageinstans.


Les mindre

Målgruppe

Båtførere som skal føre fartøy over 50 knop. 18 års aldersgrense (kurset kan tas fra 17 år). Båtførerprøven må være på plass før kursdeltagelse om du er født etter 1980.

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøtekurs praktisk del "høyhastighetsbevis". Siste del etter teori og prøve.

Les mindre

Læringsplan

Kurset bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin læreplan rundt "høyhastighetsbevis".


1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Vollen Marina, Slemmestadveien, Vollen, Viken 1390, Norway
Høyhastighetsbevisnorges lokaler på sjøsiden av Vollen Marina bygget. ved landgangen til bryggene. Rett ved det store tårnet.

Velg dato først
15.06.2024
16.06.2024
21.06.2024
22.06.2024
23.06.2024
24.06.2024
25.06.2024
26.06.2024
27.06.2024
RS-medlem
4700NOK
Pris
4700NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?