Sted

Florø, Vestlandet

Om dette kurset

Velkommen til praktisk del for båt i Florø! Vi holder på i ca. tre timer, og vi oppfordrer alle til å kle seg etter forholdene. Kurset kan bli avlyst/utsatt om det for dårlige værforhold.


Om du trenger teoretisk del i tillegg, ta kontakt på ohoy@nauticus.no

Les mindre

Om instruktøren

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Marius
  0 tilbakemeldinger

Hei! Mitt navn er Marius, og jeg er innehaver av Nauticus AS. Vi tilbyr forskjellige typer kurs rettet blant annet mot det maritime, blant annet høyhastighetskurs, båtførerprøven, ta roret/bli trygg i båt-kurs, førstehjelpskurs og mye mer. Vi vil arrangere kurs fra Bergen i sør til Tromsø i nord, med hovedvirke i gamle Sogn og Fjordane og Sunnmøre. Sjekk også ut www.nauticus.no der du får mer informasjon om oss, og hvor du også kan bestille kurs og betale med Vipps og Klarna i tillegg til bankkort om ønskelig. Til dagen jobber jeg som skipsfører på ambulansebåt og er godkjent assessor og hurtigbåtassessor. Jeg har tidligere lang fartstid fra Redningsselskapet både som profesjonell og frivillig, oppdrettsbransjen og på sjøen generelt. I tillegg har jeg bakgrunn fra landbasert ambulansetjeneste. Jeg er også medeier i et eventfirma som driver med RIB-kjøring, og jeg har kjørt RIB i charter siden 2008. Med oss på laget har vi også flere dyktige instruktører som til vanlig jobber blant annet i ambulansetjenesten og maritim næring. Alt dette gjør at vi kan tilby en solid, trygg og erfaringsbasert opplæring i kursene vi kjører for dere, og vi ser frem til å kunne dele av vår kunnskap!

Kursinnhold

Dette er et forebyggende og holdningsskapende kurs for førere av båt som går i 50 knop eller fortere. Mer informasjon om kurset finner du på kurstilbyders side under. Velg din landsdel eller foretrukket instruktør nederst.

Det forventes at kursdeltagere har litt erfaring på forhånd med håndtering av slikt fartøy.


MAKS ANTALL DELTAGERE

5 (i tillegg til instruktør)


INNHOLD

Praktisk kjøring basert på teorikurset som skal ta for seg ulike elementer som sikkerhet, passasjerhåndtering, bruk av kjøremessige tekniske hjelpemidler, kjøring i bølger samt ulike kjøreteknikker. Når du har tatt både teoretisk og praktisk del kan du søke om "høyhastighetsbevis" på Sjøfartsdirektoratets nettsider (400,- i søknadsavgift).


VARIGHET

Avhengig av antall deltagere. Vær oppmerksom på at det er ca 20 minutters kjøring per elev totalt på praktisk del.Ved påmelding til dette kurset bekrefter du at du oppfyller følgende vilkår i forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt §§ 17b og 17c
- Har fylt 17 år ved kursoppstart
- Oppfyller kravet til å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt (er født i 1980 eller senere og/eller har båtførerbevis)

Les mindre

Målgruppe

Båtførere som skal føre fartøy over 50 knop. 18 års aldersgrense (kurset kan tas fra 17 år). Båtførerprøven må være på plass før kursdeltagelse om du er født etter 1980.

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

NB: Logg inn under registreringen med BankID fremfor SMS. Dermed registreres deltagelsen riktig og direkte til Sjøfartsdirektoratet .

Oppmøtekurs praktisk del "høyhastighetsbevis". Siste del etter teori og prøve.

Les mindre

Læringsplan

Kurset bygget opp etter SDIR (Sjøfartsdirektoratet) sin læreplan rundt "høyhastighetsbevis".


1: Fartøyslære: skrog og fremdriftssystem
2: Menneskelige faktorer
3: Høyhastighetsmanøvrering
4: Navigasjon ved høy hastighet
5: Sikkerhet og vedlikehold
6: Planlegging av hurtiggående seilas

Les mindre

Møtested

Florø
Informasjon om oppmøtested vil bli annonsert før kurset.

Velg dato
19.03.2023
20.03.2023
14.05.2023
RS-medlem
6600NOK
Pris
6600NOK
Antall kursdager
1dag

Fant du det du lette etter?