Sted

Bergen, Vestlandet

Om dette kurset

Fredag 8. september 2023 fra 17:00-21:00

Lørdag 9. september 2023 fra 10:00-17:00

Søndag 10. september fra 10:00-17:00 med avsluttende eksamen


Klokkeslettene kan variere avhengig av nivået på deltakerne.

Les mindre

Om tilbyder

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
RS Frivillig Land
0 tilbakemeldinger

RS Frivillig Land Bergen er et aktivt lag som jobber tett sammen med RS Region Vest. I felleskap med andre frivillige lag støtter vi opp om Redningsselskapets hovedaktiviteter, med hovedfokuset på forebyggende aktiviteter for barn og unge, og opplæring i godt sjømannskap. Sistnevnte omfatter øvelser i navigasjon, båtmanøvrering, og vedlikehold av regionens utstyrspark (båter, motorer, tilhengere og annet utstyr). Ved å utvide porteføljen vår til å holde kurs vil vi skape en ytterlig sosial arena der vi lærer bort kunnskap, utfordrer og utformer oss selv, og kommer i kontakt med flere spennende mennesker. Inntektene fra kursvirksomhet går i sin helhet til RS Frivillig Land Bergen.

Kursinnhold

Vi er opptatt av å øke kunnskapen på sjøen. Båtførerprøven er en viktig del av dette, og ofte en god introduksjon til båtlivet. 

Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter. 

Men, uansett alder er kunnskapen du tilegner deg på båtførerkurs en ekstra trygghet for deg som ferdes på sjøen. Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter inntil 15 meter (cirka 50 fot)

Les mindre

Målgruppe

Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter. Men, uansett alder er kunnskapen du tilegner deg på båtførerkurs en ekstra trygghet for deg som ferdes på sjøen.

Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter inntil 15 meter (cirka 50 fot)

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

Eksamen:

Pris: (Per 1.1.2022): Kr 813,-
Kontinuering (ved stryk på første forsøk): Kr 433,-

For å få utstedt båtførerbevis, må du avlegge eksamen ved et godkjent testsenter eller på nettet hos norsktest.no. Eksamen kan avlegges etter endt kurs eller som privatist. Nytt i 2021 er at alle som ønsker å avlegge båtførerprøven må registrere seg på Norsk test sine hjemmesider


Les mindre

Læringsplan

Som deltaker på et kurs inngår du i et levende og aktivt læringsfellesskap sammen med båtinteresserte deltakere fra hele landet og motiverte veiledere. Kurset ledes av et fagteam med bred nautisk kompetanse og erfaring i bruk av fritidsbåt. Disse står til din disposisjon gjennom hele læretiden.

Les mindre

Møtested

Tollbodallmenningen 5, 5004 Bergen
Kurset holdes i Redningsselskapet Region Vest sine lokaler på Tollbodallmenningen 5 i Bergen (Nordnes).

Velg dato først
RS-medlem
1990NOK
Pris
2390NOK
Antall kursdager
3dager

Fant du det du lette etter?