Sted

Oslo, Østlandet

Om dette kurset

Wave kompetanse er Norges største tilbyder av båtførerkurs. Vi er stolte av å samarbeide med Redningsselskapet for å bidra til økt sikkerhet på sjøen. Over 40 000 deltagere har bestått eksamen etter gjennomført kurs hos oss.

Alle våre båtførerkurs går over én dag/kveld og avsluttes med eksamen samme dag. 

Velger du et kurs som går en hverdag starter kurset kl 17.00 og er ferdig ca kl 22.30. 
Velger du et kurs som går i helg starter kurset kl 10.00 og er ferdig ca kl 17.00.

Les mindre

Om instruktøren

verifiedVerifisert av Redningsselskapet
Aksel - Wave
  0 tilbakemeldinger

Mitt navn er Aksel Varre. Jeg har jobbet i 10 år som instruktør for Wave Kompetanse og er i dag kursansvarlig i selskapet. Wave kompetanse er Norges største tilbyder av båtførerkurs og tilbyr kurs i hele landet. Vi er stolte av å samarbeide med Redningsselskapet for å bidra til økt sikkerhet på sjøen. Over 40 000 deltagere har bestått eksamen etter gjennomført kurs hos oss. Alle våre båtførerkurs går over én dag/kveld og avsluttes med eksamen.

Kursinnhold

Vi er opptatt av å øke kunnskapen på sjøen. Båtførerprøven er en viktig del av dette, og ofte en god introduksjon til båtlivet. 

Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter. 

Men, uansett alder er kunnskapen du tilegner deg på båtførerkurs en ekstra trygghet for deg som ferdes på sjøen. Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter inntil 15 meter (cirka 50 fot)Det er ingen maksimumsbegrensning når det gjelder motorstørrelse eller hastighet.

Les mindre

Målgruppe

Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter. Men, uansett alder er kunnskapen du tilegner deg på båtførerkurs en ekstra trygghet for deg som ferdes på sjøen.

Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter inntil 15 meter (cirka 50 fot). Det er ingen maksimumsbegrensning når det gjelder motorstørrelse eller hastighet.

Les mindre

Bilder

Praktisk informasjon

Eksamen:

Pris: (Per 1.1.2022): Kr 813,-
Kontinuering (ved stryk på første forsøk): Kr 433,-

For å få utstedt båtførerbevis, må du avlegge eksamen ved et godkjent testsenter eller på nettet hos norsktest.no. Eksamen kan avlegges etter endt kurs eller som privatist. Nytt i 2021 er at alle som ønsker å avlegge båtførerprøven må registrere seg på Norsk test sine hjemmesider


Les mindre

Læringsplan

Som deltaker på et kurs inngår du i et levende og aktivt læringsfellesskap sammen med båtinteresserte deltakere fra hele landet og motiverte veiledere. Kurset ledes av et fagteam med bred nautisk kompetanse og erfaring i bruk av fritidsbåt. Disse står til din disposisjon gjennom hele læretiden.

Les mindre

Møtested

Scandic Solli, Parkveien 68, Oslo, 0254, Norway
Oppmøte i lobbyen på hotellet

Velg startdato
19.05.22
21.05.22
23.05.22
25.05.22
30.05.22
RS-medlem
1290NOK
Ikke medlem
1490NOK
Antall kursdager
1dag