Perfekt for deg som skal ta båtførerprøven

Dette er en fin måte å trene på de ulike emnene du får på eksamen. Kurset består av tekst, videoer, quiz og spill som gjør det morsomt å lære. 

Med vårt digitale kurs kan du lære når og hvor du vil. Du kan også sette videoene på pause og se ting om igjen når det passer deg. Det kreves ingen forkunnskaper for å ta kurset. 

Innhold

Kurset er delt inn i fire kapitler:

1) Sjømannskap 
2) Lover og regler 
3) Navigasjon og kartlesing 
4) Spesielt viktige emner

Hvorfor velge dette kurset?

kr
Tilgjengelighet

Ta kurset hvor du vil og når det måtte passe deg.

kr
Spar penger

Er du eller noen i din husstand RS-medlem får du 50% rabatt på ditt kurs.

Om

Dette kurset er ment som et komplett forkurs før du tar eksamen i båtførerprøven. Kurset er produsert for PC eller Mac. 

Vi anbefaler at du bruker dette fremfor nettbrett eller telefon. 


Eksamen

Når du har gjennomført kurset og føler deg klar til å ta eksamen må du gjøre dette hos et godkjent testsenter. Disse finner du på her på Norsk Test sine sider.
Alle som ønsker å avlegge båtførerprøven må registrere seg, laste opp bilde og betale eksamensavgift på Båtførerregisteret på forhånd. 

Du må svare riktig på minst 80 % av spørsmålene for å bestå prøven. I «Spesielt viktige emner» kan du kun ha to feil.

Når du avholder eksamen vil du få utdelt ditt eget kart og parallellforskyver for å gjennomføre navigasjonsoppgavene. Dersom du ønsker å øve på dette i forkant av eksamen, kan du følge linkene nedenfor for å kjøpe parallellforskyver og laste ned kart (kun A3 størrelse).

Kjøp parallellforskyver her.

Last ned kart som pdf her.

Les mindre

Bilder fra kurset

Ofte stilte spørsmål

Båtførerprøven er en elektronisk prøve som må avlegges hos et godkjent testsenter. Prøven består av 50 spørsmål som må besvares i løpet av en time. Du må svare riktig på minst 80 % av spørsmålene for å bestå prøven. Det vil si at du maksimalt kan ha 10 feil for å bestå. I tillegg vil prøven inneholde et eget kapittel som heter 'Spesielt viktige emner'. Her kan du kun ha to feil for å bestå, uavhengig av hvordan du har gjort det på resten av prøven. Du kan altså stryke med totalt tre feil, dersom alle feilene ligger under 'Spesielt viktige emner'.
Du kan avlegge båtførerprøven fra du har fylt 14 år, men du vil ikke få utstedt båtførerbeviset før du har fylt 16 år. For deg som er under 16 år, gjelder reglene om at du kun kan føre båt med lengde inntil 8 meter og maks effekt på 10 hestekrefter, uavhengig av om du har bestått båtførerprøven eller ikke. Reglen om maks hastighet på 10 knop ble fjernet i juli 2021.
Sjøfartsdirektoratet oppfordrer alle som skal føre fritidsbåt til å ta båtførerprøven, uavhengig av om du er født før eller etter 1980. Under båtførerprøven testes kunnskaper innen sjømannskap, navigasjon, sjømerker, håndtering av nødsituasjoner og regler som gjelder til sjøs. Ved å bestå båtførerprøven får du bekreftelset at du har denne kunnskapen.
Nei, i utgangspunktet ikke. Våre illustrasjonsvideoer med fasit er enkle og informative, slik at du skal greie å lære deg øvingsoppgavene før du skal ta eksamen. Vil du trene mer på kart hjemme, kan du laste ned PDF-fil av kartet som brukes i kurset under øvingsoppgavene. Eventuelt online-kjøp av passer og parallellforskyver kan du lese mer om under "Start her"-linken på hovedsiden i kurset. Det er verdt å nevne at du får utdelt parallellforskyver og kart på våres testsenter når du tar eksamen.

Arrangør

Organizer
Redningsselskapet

Tilbakemeldinger

Jens Naas-Bibow

Det digitale båtførerkurset

Martin Fuhr Bolstad

Det digitale båtførerkurset

Veldig bra lagt opp og fint med spill

Andreas Gravermoen

Det digitale båtførerkurset

God forberedelse til båtførerprøven

Det digitale båtførerkurset

Du får 50 % rabatt på kurset om du eller noen i din husstand er medlem i Redningsselskapet. 

Kurset er tilgjengelig i 3 måneder fra og med du aktiverer kurset.

RS-medlem
495NOK
Pris
995NOK

Fant du det du lette etter?